We kennen Mirjam van der Vegt van haar boek De kracht van rust en haar Stiltetours. Ze heeft een nieuw boek geschreven dat niet over stilte gáát, maar waar je wel stil van moet wórden. Presentator Lukas Kramer heeft een gesprek met haar in de uitzending van De Nieuwe Morgen.

Het vorige boek van Mirjam was zeer succesvol en heeft veel mensen geholpen. Toch is lezen niet altijd fijn. “Als je echt onrustig bent, is het moeilijk om iets te lezen.” Voor haar nieuwe boek Eeuwenoude Stilte Hier En Nu heeft ze het dan ook over een andere boeg gegooid. “Dit boek heeft vooral veel kunst en beelden, zoals ik ook in mijn trainingen veel gebruik.”

Hutjes

In het boek van Mirjam zijn veel kunstuitingen te zien, waaronder een serie hutjes die een bevriende kunstenares maakt. “Ze raapt sloopmateriaal en maakt daar kleine hutjes van. Daar kon je je in terugtrekken, maar wel altijd met een klein antennetje naar boven. Toen ik dit boek ging maken, wilde ik deze hutjes als eerste in het boek laten langskomen. Voor de rest van het boek heb ik alle kunst verzameld waar ik ooit stil van ben geworden.” Naast kunst heeft Mirjam ook natuurbeelden en architectuur in haar boek verwerkt.

Herinneringen

Bij het boek hoort een online retraite die zich focust op het verankeren van herinneringen. Volgens Mirjam is het belangrijk om goede herinneringen te hebben. “Hoe je kijkt naar verleden bepaalt ook naar hoe je kijkt naar de toekomst. De opdrachtjes in de cursus helpen om herinneringen in je hoofd te verankeren.” Meer informatie over deze zevendaagse cursus is te vinden op www.eeuwenoudestilte.nl.

Het boek Eeuwenoude Stilte Hier En Nu is te bestellen via de Kameel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.


 

Bron foto’s: Facebook