Ze was al eens eerder te gast bij Jorieke, ze maakte deel uit van de kring in Bij Jorieke en deze maandag was ze de verrassingsgast: Wendy van Schelven. Ze vertelde over hoe ze in verbinding wil staan met God, met zichzelf en met de buitenwereld. “Als dat in balans is, heb ik goede verbinding”, vertelde Wendy in Bij Jorieke. “God was de eerste die verbinding zocht.”

“Ten diepste willen we allemaal gezien worden. Veel mensen worden niet gezien. Ik denk dat als je in contact bent, zie je de ander echt en weet je waar de ander zich mee bezighoudt. (…) Als ik niet in verbinding ben, dan merk ik dat aan mezelf. Dan luister ik niet, heb ik alleen mijn eigen gedachten als ik naar een ander kijk. Naar God toe ben ik bezig om mezelf een beetje af te duwen. Als ik niet naar mezelf luister, ga ik gekke dingen doen. Voor de ander ben ik dan geen leuk mens meer”, vertelt Wendy op Groot Nieuws Radio. Het hele gesprek met haar kun je hier terugluisteren.

In verbinding

Een moment uit Wendy’s leven waarin ze wel in verbinding stond met God, maar niet luisterde, was het moment waarop ze een ‘gat in haar hart’ aan het dichten was. “In mijn huwelijk wilde ik heel graag moeder worden. Ik was heel veel jaren getrouwd, maar ik merkte dat er een leegte ontstond. Ik werd gezien door een andere man en daar haalde ik een soort van erkenning uit. Daarmee probeerde ik het gat in mijn hart te dichten”, vertelt Wendy.

Verlangen

“Ik verloochende mijn man. Ik dreef steeds verder weg van mezelf. De Bijbel zegt: ‘Zolang ik zweeg, kwijnde mijn botten weg’. Veel mensen lopen met zo’n gat rond. Ze vullen het met werk, studie of het helpen van anderen. Of ze kijken in de spiegel en hebben het verlangen om er anders uit te zien.”

Donker en eenzaam

“Het niet verbonden zijn voelde heel leeg. Ik heb geen periode gekend die zo woest en ledig waren als die periode. Het voelde dubbel. Je loopt aan de ene kant op wolken, maar tegelijk is het zo donker, leeg en eenzaam. Het zet je apart.”