Op donderdag en vrijdagmorgen start je de dag met Youri van der Geest. Hij maakt graag de verbinding tussen muziek, actualiteiten en de luisteraars: “met het ochtendprogramma De Nieuwe Morgen sta ik graag met de luisteraars op, praat ze bij over de actualiteiten en breng ze mooie muziek”. Naast zijn werk voor Groot Nieuws Radio werkt hij voor de EO op Radio 2 bij Martine in de Morgen en tot afgelopen november ook op Radio 5 bij het programma Open Huis.

Sinds zijn 13e jaar maakt Youri radio, zijn carrière startte in Noordwijk bij Bollenstreek Omroep. Een paar jaar later was hij bij EO’s Beam Radio te horen. Hij volgde aan de Hogeshool van Amsterdam de opleiding Media Informatie en Communicatie met focus op radio maken, waarvoor hij stage bij BNR Nieuwsradio en SLAM! liep. Youri is de vaste vervanger bij De Nieuw Morgen op donderdag en vrijdag zolang Ronald Koops die programma’s niet verzorgt.

Het programma Martine in de Morgen dat Youri bij de EO maakt start al om 4:00 uur, “voor mij zijn het uitslaaptijden als het gaat om De Nieuwe Morgen, het programma is voor mij de gulden middenweg tussen muziek en actualiteiten.” In De Nieuwe Morgen van woensdag schoof Youri al even aan voor een korte kennismaking. Vanaf donderdag 6 januari zit hij achter de knoppen tijdens De Nieuwe Morgen tussen 06.00 en 09.00 uur.