Op woensdag 2 maart gaat de veertigdagentijd vooraf aan Pasen weer van start. Samen met luisteraars willen we als Groot Nieuws Radio toeleven naar het lijden, sterven en de opstanding van onze Heer. Dit doen we aan de hand van het boek ‘40 vragen van Jezus die uitdagen‘ van theoloog Marien Kollenstaart. Dagelijks hoor je op Groot Nieuws Radio een van de korte overdenkingen uit dit boek, ingesproken door Ben Ketting.

Juist de veertigdagentijd is voor christenen een stimulans om de relatie met Jezus te verdiepen en te luisteren naar zijn vragen. Een periode om stil te worden, om je te bezinnen op je levensstijl, om contact te zoeken met Hem. De overdenkingen van Marien Kollenstaart zijn 40 vragen van Jezus, voor elke dag één, die je daar hopelijk bij helpen. Na de vraag van Jezus volgt een korte uitleg of toepassing.

De overdenkingen zijn elke werkdag te horen in De Nieuwe Morgen om 6.25 en in De Dag Van Vandaag om 17.35. ‘s Ochtends en ‘s avonds is dezelfde overdenking te horen, alleen op Goede Vrijdag 15 april zijn de overdenkingen verschillend. De overdenkingen worden alleen live uitgezonden en zijn niet als losse podcastreeks te volgen.

In Bij Jorieke van 22 februari was Marien Kollenstaart te gast voor een uitgebreid gesprek over het boek ’40 vragen van Jezus die uitdagen’. Dit gesprek kun je hier terugluisteren: Door vragen te stellen kom je in verbinding. Het boek is te bestellen bij je lokale christelijke boekhandel of via de site van Uitgeverij Vuurbaak.