Zes jaar lang verzorgde David de Vos op woensdagochtend een overdenking in De Nieuwe Morgen. De allerlaatste was vanmorgen, 15 december, te horen. Maar liefst 523 overdenkingen schreef David voor Groot Nieuws Radio. 365 daarvan werden gebundeld in een dagboek: Sterker. Ter ere van het afscheid van David mogen we dit boek aan 50 luisteraars weggeven! Doe mee aan de winactie via grootnieuwsradio.nl/sterker om kans te maken.

Elke week weer een nieuwe overdenking. Waar haal je de inspiratie vandaan? “Het is uit het leven gegrepen,” vertelt David in De Nieuwe Morgen. “Ik Heb er nooit diep over hoeven denken. Altijd als er iets gebeurt waar ik van denk ‘hier wil ik eens verder over nadenken’ schrijf ik dat op. En als ik dan eenmaal bezig met een overdenking dan zijn die drie, vier minuten zó vol.”

Annemarie merkt op dat zij het idee heeft dat David zes jaar geleden zo’n beetje in álles geestelijke dingen zag en daar nu een soort verschuiving is ontstaan. En dat klopt, beaamt David. “Ik weet nog dat ik het een uitdaging vond om overal een geestelijk verhaal van de maken. Dat ik tijdens een wandeling dacht: hoe kan ik van dit houten hekje in het bos een geestelijk verhaal maken. Daar is nu een stukje nuance in gekomen. Mijn relatie met God is ook sterker geworden. Ik zeg niet alleen ‘ja’ tegen zegen, maar ook tegen pijn, lijden en tegenwind. Dat maakt de overdenkingen misschien alleen maar mooier. Dat is een groot verschil met mijn spreken nu en jaren geleden. Ik heb geen spijt van hoe ik vroeger sprak, maar ik heb wel gevoeligheid gemist die ik nu wel heb. Sommige dingen zou ik nu niet meer zo zeggen.”

In de uitzending spraken Annemarie en David over de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst. Daarna is het tijd voor echt de allerlaatste overdenking, over het thema: Ik hou van mezelf.

De opvolger van David de Vos wordt op een later moment voorgesteld.