Het programma Bij Jorieke wordt al eventjes niet gepresenteerd door Jorieke. In april ging ze namelijk met zwangerschapsverlof en neemt Annemarie tijdelijk de presentatie van haar over. Sinds die tijd mocht ze al veel bijzondere, ontroerende en inspirerende gesprekken voeren. De mooiste gesprekken van het afgelopen jaar zet ze voor je op een rijtje!

1: Lucinda Douglas

Niet alleen groeide ze op als kleurling in Zuid – Afrika maar ook in een gezin waar geweld plaatsvond. Dit alles maakte haar tot de vrouw die ze nu is. Een krachtige persoonlijkheid die andere vrouwen motiveert en bemoedigd om het beste uit henzelf te halen. Zie jezelf niet als slachtoffer en doe alles in je leven in afhankelijkheid van God. Lucinda Douglas deelt in dit gesprek haar levensverhaal.

> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

2: Michelle van Dusseldorp

Wat maakt dat je als mens in ontwikkeling blijft? Hoe kun je groeien als persoon en wat kan die groei in de weg staan? In vier afleveringen neemt psycholoog Michelle van Dusseldorp je mee in de basis van haar stichting Groundwork. Maak van je leven vruchtbare grond waarop Gods zaad mag groeien en vrucht kan dragen. 

> Klik hier om de gesprekken terug te luisteren

3: Gerrit Vreugdenhil

Gerrit Vreugdenhil is predikant in een traditionele kerk en vol van de Heilige Geest. Op jonge leeftijd kwam hij in Chili terecht waar hij kennismaakte met een totaal andere geloofsbeleving. Tot op de dag van vandaag is hij nog geïnspireerd door wat hij daar meemaakte. Een uitzending om van in vuur en vlam te raken!

> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

4: Een eerlijk gesprek over homoseksualiteit

Een eerlijk en open gesprek met twee christenen die het niet eens zijn over homoseksualiteit. Je hoort dominee Maarten Klaassen, van het Bijbels Beraad en voorganger van de baptistengemeente Harderwijk David Sies in deze uitzending. Kun je over dit gevoelige thema van mening verschillen en toch in (dezelfde) kerk zitten?

> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

5: Pappa’s rouwen ook

‘Pappa’s rouwen ook’ is dat boek dat je moet lezen als je een kind hebt verloren, of als je betrokken bent bij een vader die een kind verloor. Bjorn Visser maakte dit boek. Hij verloor zijn dochters en sprak verschillende andere vaders die dit meemaakten, zoals Freek van der Brugge. Samen vertellen ze over hoe je het ondragelijke draagt. En over pijn. En over moed.

> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

6: Vergeven na de dood

Schrijver, spreker en coach Sarianne van Dalen heeft een complexe relatie met haar biologische moeder. Na het telefoontje dat haar moeder overleden is, begint een bijzonder proces van heling en vergeving. Een enorme aanrader voor iedereen die worstelt met vergeven van dingen die niet te vergeven lijken, ondanks – of misschien wel dankzij- de scheidslijn van de dood.

> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

7: Marinus van den Berg

Luisteren, daar heeft priester, theoloog en schrijver Marinus van den Berg zijn beroep van gemaakt. Want ook al schreef hij 75 boeken en is hij zelfs na zijn pensionering nog een veelgevraagd spreker; luisteren blijft het allerbelangrijkste. Maar hoe luister je dan goed? En wat hoor je als je echt naar de ander luistert? Een boeiend gesprek om nog eens terug te luisteren.

> Klik hier om het gesprek terug te luisteren

Nog meer Bij Jorieke uitzendingen terugluisteren? Hier vind je een overzicht van alle gesprekken!