Maandag 30 augustus gaat het nieuwe seizoen van start bij Groot Nieuws Radio. De vertrouwde programma’s zijn weer terug, de presentatoren met nieuwe energie én ideeën terug van vakantie.

100e Groot Nieuws uit de Natuur

De eerste week van het radioseizoen zijn er gelijk twee feestelijke uitzendingen. Al 99 keer ging Annemarie Biljard de natuur in om zich te verwonderen over Gods Schepping in de rubriek ‘Groot Nieuws uit de Natuur’. Voor de 100ste aflevering wordt het programma De Nieuwe Morgen live gepresenteerd vanuit het Bentwoud, een bijzonder stukje natuur in Zuid-Holland. Muziek, gesprekken en reportages wisselen elkaar in deze feestelijke uitzending.

Jubileumspecial Marcel & Lydia Zimmer in Backstage

Ook Backstage viert feest, samen met Marcel en Lydia Zimmer. Het muzikale echtpaar zit 30 jaar in het vak en viert dit met een jubileummaand vol festiviteiten. De afgelopen weken konden luisteraars van Groot Nieuws Radio stemmen op hun favoriete liederen van Marcel & Lydia. Op woensdag 1 september maakt presentator Hans bekend wat de lievelingsliederen van luisteraars zijn. Verder staat er een uitgebreid interview, terugblikken en veel mooie muziek op de planning.

Wisselingen presentatie

Vanaf 3 september is Lukas Kramer elke vrijdag te horen in De Dag Van Vandaag. Marien Korterink blijft na zijn vakantie de overige vier werkdagen presenteren. De Kerkdienst op zondagochtend wordt vanaf 5 september gepresenteerd door Thijs Noorlandt. Hij is programmamaker bij Groot Nieuws Radio en ook te horen in de programma’s Bij Jorieke en de Gebedsavond. Hij vervangt Maurits Reijnoudt die het afgelopen jaar De Kerkdienst presenteerde.

Paul Visser nieuwe overdenker

Tijdens De Nieuwe Morgen op donderdag is om 7.45 en 8.45 voortaan een overdenking te horen van dominee Paul Visser. Hij is sinds 2020 verbonden aan de Maranathakerk in Rotterdam Zuid. Paul Visser neemt het stokje over van Hans Alblas die voor de zomer afscheid nam in De Nieuwe Morgen.